Ελληνικό Δίκτυο Ενημέρωσης

Καταδίκη της Τουρκίας για τη δέσμευση υδάτων…

 

 

 

 

 

 

Η έκθεση συντάχθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις (NGO) στην Ευρώπη αλλά και στην Τουρκία και κατατέθηκε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα.

Την Τουρκία είχε κατηγορήσει για την πολιτική της στο ζήτημα και το Ιράκ, ζητώντας την υπογραφή συμφωνίας καθορισμού της κατανομής του ύδατος. Προβλήματα με την τουρκική πολιτική στο ζήτημα έχει και ο καινούργιος στρατηγικός σύμμαχος της Άγκυρας, η Συρία.

Η Τουρκία όπως είναι φυσικό αρνείται ότι αδικεί τους γείτονές της και κατηγορεί το Ιράκ ότι κάθε καλοκαίρι που αυξάνονται οι ανάγκες λέει συνεχώς τα ίδια. Ωστόσο, τα φράγματα που έχουν κατασκευαστεί στους δύο προαναφερθέντες ποταμούς δεν αφήνουν μεγάλο περιθώριο στην Άγκυρα να πείσει ότι έχει δίκιο.

Προφανώς η πολιτική της στηρίζεται στον νόμο της ισχύος και προσφέρεται ως ένα ακόμη παράδειγμα για τους Έλληνες να κατανοήσουν πως αντιλαμβάνονται τις διεθνείς σχέσεις – και όχι άδικα σε μεγάλο βαθμό, σε εμάς βρίσκεται το πρόβλημα κατανόησης του πως λειτουργεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε – άρα και το πρίσμα υπό το οποίο αντιμετωπίζουν και την Ελλάδα.

Advertisements

04/06/2011 - Posted by | Γεωπολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: